вторник, 23 февруари 2010 г.

Безшумна любов

Прозорецът отсреща свети приглушено. Съзнанието извиква неясен детски спомен за светулка, която трепти на прага на съня. Но аз не спя. Взирам се в игривата завеса. Чакам онази, която е зад завесата. Насочвам цялата си мисъл.
Всяка сутрин чувствам нейното събуждане. Предугаждам ритуалите й. Оправя тоалета си, пие кафе, вероято изяжда пречепена филия хляб с кафето... Подозирам жестовете, с които върши куп прагматични неща. Върши ги отчетливо и грижливо. Грациозно.
Всяка сутрин виждам как излиза с уверена стъпка. Неотменно с тъмни очила и с коса, старомодно вдигната на кок. Звукът на високите токчета. Тяхната ритмичност. Толкова женствена! Толкова божествена! Така безметежна! Определенията, съдържащи в себе си “ж” й отиват! Живот, жажда и жизнерадост. Жестокост? Жертва?
Да можех да видя очите й! Не, нека си ги представям. Не искам да се разочаровам. Напълно е възможно. Страхът да се погледна в очите й ме кара да се взирам по този начин. Правя го вече отлично. Правя го от много време. Присъствам тихо и тя е свикнала с тази безшумна любов.
Наясно съм с летния флирт. Той е като тънка цигара, която изпушваш на три пъти. Погледите се пресичат за кратко в една точка. Небето и морската шир за миг сменят местата си. Катастрофа в Бермудски триъгълник. После си готов си да се закълнеш, че обичаш и че ще сте заедно завинаги. Завинаги е дума, която обобщава и мимолетното. Следва малко секс, често и на необичайни за това места. Няколко питиета. Разходка с лодка... Точка.
Жената, на която и отива “ж”, ме изважда от състоянието на блажена безтегловност. Онова състояние, в което не се вълнуваш, липсват мисли и си далеч от представата за нещата. Или остават само мислите за нея. Завинаги и тази вечер е дума, която изразява вечност. Предполага се отказ от вредния навик да пушиш. Бързото пушене е опасно. Бързото пушене е просто флирт.
Влюбен съм.
Продължавам да се взирам. За малко ме обърква страхът, че ще изпусна нишката. Влюбването изисква последователност. Не че търся причинно-следствена връзка. Малко интелектуализирам състоянието си на влюбен. Може би съм сноб.
Съсредоточавам се върху ръцете й. Бели са. Много меки и с тънки пръсти. Очарователното докосване на показалеца й. Моята ръка под нейната е по детски беззащитна и необиграна в жестовете. Подвластен съм на желание. Краката ми омекват. Аз съм искан. Завинаги.
Съмненията. Тях винаги ги има. Егото ги блъска право в лицето. Да не сгрешиш. Да не се изложиш. Да не се провалиш. Мисълта, че може да бъде предпочетен друг, те смалява. Понякога те кара да се чустваш нищожен. Често си нищожен. Тогава на помощ идва малодушието. Примиряваш се. Накрая си гневен.
Състоянието на любов е съзерцаване в четири сутринта. Взиране в прозорец. Трезвеност, напук на всички сравнения с питиета и цигарен дим. Аз съм желан. На път съм да бъда опитомен и да изпълнявам желания. Хоп – целувка! Хоп – втора! Мога да правя и челни стойки. Готов съм да се науча на всичко. Аз съм играчка за ръцете й – бели, много меки, с тънки пърсти.
Онзи, който понякога ходи у тях, е странен тип. Носи й цветя. Баламосва я. Подмазва се. Не разбирам как е възможно да се подлага на подобно унижение. Понякога тя го целува. Подигравка. Той очевидно не разбира. Продължава да идва и да се прави на глупак. Завинаги е дума, която стои между мен и нея. Усмихвам се. Аз съм любовно п р и в и л е г и р о в а н / привилегия – Право или предимство, което поставя някого в по-благоприятно положение от другите. - виж Български тълковен речник, издателство “Наука и изкуство” 1997 г., стр.750/. Последната дума е трудна дори за прочит, но е някак пълна и добронамерена. Това ме кара да се чувствам специален.
За секунда мервам силуета й върху тънката завеса. Съсредоточава ме идеята, че мисли за мен. Разговаряме. Ние се разбираме отлично. В тъмното всичко е някак омекотено и леко. Не можем да заспим. Ние никога не спим, защото времето не стига да се обичаме.
Летният флирт... Дори не знам защо се спирам на този въпрос. Толкова е неуместно, че се ядосвам на себе си. През зимата летният флирт има нужда от шуба и червен вълнен шал. Никак не ми е по вкуса. Провиницално е някак. Любовта е гола. Даже леко неприлична. Няма предразсъдъци. Моята любов е толкова съсредоточена и обоснована. Не че трябва да е следствие на някаква причина, както вече казах.
Силуетът й. Очертанията върху парче плат. Границите, в които няма нищо забранено за мен. Привилегията да съм предпочитан.
Изрязвам силуета от завесата. Не искам и друг да го види. Завивам го на руло и го притискам до сърцето си. Моя е. Изключвам телефона. Не искам някой по погрешка да звънне и да наруши покоя. Нашата любов е безшумна. Но и това вече го казах.
Онзи с цветята се появава отново. По никое време. Само сутрин е. Задъхано тича нагоре по стълбите.
Хоп – целувка! Хоп – втора!
Завинаги.

4 коментара:

  1. Казвам се Лиза Бари, искам да засвидетелствам пред широката общественост как връзката ми беше възстановена от великия заклинател, който някога съм имал предвид, наречен д-р Огунделе, след като д-р Огунделе заклина да върне съпруга ми в рамките на 24 часа бившия ми -съпругът ми се обади и поиска моята прошка. Сега отново сме щастливи заедно като любовници и семейство. Всичко благодарение на д-р Огунделе, който направи любовна магия за мен, за да се върне съпругът ми у дома. Ще продължа да споделям това, докато всички видят моето свидетелство, защото този човек е мощен и истински. Можете да се свържете с д-р Ogundele на Viber или WhatsApp Chat: +27638836445.

    ОтговорИзтриване
  2. Казвам се Скайлар Бъд. Позволете ми бързо да ви информирам тук, че д-р Огунделе, чийто WhatsApp или Viber Chat Number е: (+27638836445) е страхотен и мощен заклинател, който някога съм познавал, има съмнение за него, заклинанието му е 100% гарантирано. След като се свържете с него, връзката ви ще бъде осигурена, той има силата да върне обратно любовниците, брачните проблеми и всякакъв вид човешки проблеми или болести. Веднъж бях изхвърлен от съпруга си от над 21 години, търсих помощ навсякъде, където никой не можеше да помогне, миналата седмица намерих номера на WhatsApp на д-р Огунделе. Веднага се свързах с него и съпругът ми, който ме заряза за друга дама, се върна при мен в рамките на 24 часа. Днес ви казвам, че д-р Огунделе е мощен и свръхчовек.

    ОтговорИзтриване
  3. Казвам се Едит Ууд, искам да разкажа на всички за д-р Огунделе, велик човек, който върна съпруга ми за мен със своите сили в рамките на 24 часа, какъв мощен заклинател, ако имате нужда от помощ по някакъв начин. Съветвам ви да се свържете с него чрез WhatsApp или Viber Chat: +27638836445. Поща: ogundeletempleofsolution@gmail.com. Той има силата да реши всеки проблем, връзка, любов или някаква болест. Толкова супер и истински той върна съпруга ми, който ме напусна преди 9 години със своята магия.

    ОтговорИзтриване
  4. ИСТИНСКИ ЖИВОТЕН ОПИТ.
    Казвам се Сара Фил, бях разделена от съпруга си в продължение на 9 години и търсих помощ навсякъде, за да го върна, миналата седмица открих контакта на заклинателя, наречен д-р Огунделе. Този човек е мощен и честен човек, заклинанията му са безвредни и много активни, когато се свързах с него за помощ след 24 часа работа, съпругът ми се върна вкъщи с молба да му простя след 9 години развод, с който съпругът ми се върна помощта на д-р Огунделе. Казах му, че ще споделя историята си на всеки форум, за да знаят хората за добрата му работа. Ако имате нужда от някаква помощ, брак, връзка, болест или някакъв човешки проблем. Свържете се с д-р Ogundele на неговия WhatsApp или Viber: +27638836445

    ОтговорИзтриване