четвъртък, 15 декември 2011 г.

Ревнувай ме


Обичам, значи трябва да ревнувам.
Любовните съмнения са страх,
че докато очите ти целувам
и ти ще си зависима от тях.

Ревнувай ме и ти. Така е редно.
От обич дръж ми сметка занапред.
Желай ме, сякаш ти е за последно.
Разпитвай ме за всеки миг без теб.

Дори от ревност да се уморяваш,
на рамото ти щом се връщам сам,
не спирай името ми да повтаряш,
защото твоето аз само знам. 

6 коментара:

  1. много ми харесва как пишеш, поздрави и до скоро

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотно е! Не съм вярвала, че ревността може и да е романтична :) По много хубав начин си представил ревността. Обикновено тя се свързва с нещо негативно, за това съм изумена и ти се възхищавам и на начина на поглед върху нея и начина по който си го предал в поемата! Страхотно пишеш! Просто ме развълнува от сърце!

    ОтговорИзтриване
  3. "Желай ме, сякаш ти е за последно. Разпитвай ме за всеки миг без теб." много красиво стихотворение за ревността. На всички ни е приятно когато любимият човек започва леко да ни разпитва къде сме били, какво сме правили ,с цел да разбере, стига да не е контролиращо питане де. Ревност...може би наистина там където ма любов от време на време се появява, което говори добре, в този момент си даваш сметка, че не искаш да загубиш човека до теб. И може да го заобичаш още повече. Като се замисли човек ревността е една малка романтика, както си я и представил в стихотворението си.

    ОтговорИзтриване
  4. Ревността в умерени граници може да бъде и полезна. Много красиво стихотворение поздравления.

    ОтговорИзтриване
  5. "Дори от ревност да се уморяваш, на рамото ти щом се връщам сам,
    не спирай името ми да повтаряш, защото твоето аз само знам. "Когато има любов има и ревност това е съвсем нормално.Разбира се си има граница на ревност о болезнена такава.Не бива само един човек да бъде целият ни живот.Трябва да има и други хора и събития от които да се вълнуваме и да ги искаме.Иначе се получава едно непрекъснато задушаване и ако ви питат какво е хобито ви, няма да ви остане нищо друго освен да кажете името на приятеля си или приятелката хахах

    ОтговорИзтриване
  6. Всеки човек в определен момент от живота си е усещал парещото пробождане на ревността.

    ОтговорИзтриване